Sök bland böcker, filmer, tidskrifter med mera på biblioteken i Haninge.

Biblioteken i Haninge vill hbtq-certifieras

HbtqVi anser att bibliotek är till för alla människor. För att kunna bli ännu bättre på bemötande och skapa en öppnare och mer inkluderande verksamhet ska Biblioteken i Haninge hbtq-certifieras. Detta arbete kommer att pågå till och med våren 2019 då vi hoppas kunna motta vår certifiering från RFSL.

Denna certifiering är möjlig tack vare att Kulturrådet helt finansierar den inom ramen för satsningen på Stärkta bibliotek.

Läs mer om Stärkta bibliotek på Kulturrådets webbsida

Utbildningen och certifieringen genomförs av RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Certifikatet kommer att innebära att en garanti på att verksamheterna arbetar för en god arbetsmiljö och ett välkomnande och respektfullt bemötande utifrån ett hbtq-perspektiv. 

 

Efter avslutad hbtq-certifiering ska:

  • de anställda i verksamheten ha fått ökad kunskap om hbtq, normer samt konsekvenser av normer för hälsa och livsvillkor för hbtq-personer.
  • verksamheten ha påbörjat ett förändringsarbete för en öppen och inkluderande arbetsmiljö, samt ett välkomnande bemötande av besökare, utifrån ett hbtq-perspektiv.

Källa: RFSL

Läs mer om hbtq-certifiering på RFSL:s webbsida.

Konto

Språk Språk

Biblioteket i Handen

Biblioteket i Handen

Öppettider


Biblioteket i Jordbro

Biblioteket i Jordbro

Öppettider

Biblioteket i Västerhaninge

Biblioteket i Västerhaninge

Öppettider

Biblioteket i Brandbergen

Öppettider

Ornö bibliotek

Ornö bibliotek