20-årjubileum

Sök bland allt vi har att erbjuda

Jubileum – biblioteket i Brandbergen 20 år (på sin nuvarande plats)

Kom och fira med oss!

Under vecka 40 uppmärksammar vi bibliotekets historia, Brandbergen och blickar både framåt och bakåt. I programmet hittar du bland annat kulturmiljövandring, robotturnering, filmvisning och lunchkonsert.

Hela veckan kan du göra grattiskort till biblioteket och sätta ljus på jubileumstårtan!
Du kan också se utställning om bibliotekets historia, kuriosa och nuvarande planritningar över Brandbergen från Stadsbyggnadsförvaltningen. 


Filmvisning – Brandbergen då och nu

Vi visar kortfilmerna ”Filmen om Brandbergen 1990” och ”I mellan husen på Brandbergens topp”. 
I den första filmen ser vi hur Brandbergen såg ut 1990. Den är inspelad av Helena Berg, dåvarande medarbetare på biblioteket i Brandbergen. 
I den andra filmen får vi följa med olika personer som rör sig genom centrala Brandbergen, i deras vardagsliv, rörelsemönster och berättelser. Filmen hade premiär i maj 2022. Filmen har skapats av scenkonstgruppen Johanssons pelargoner och dans i samarbete med filmaren Jennifer Drotz Ruhn. 

Tid: Måndag 3 oktober
Plats: Biblioteket i Brandbergen
Anmälan: Behövs ingen

Gratis!

 

Kulturmiljövandring i Brandbergen

Kulturmiljövandring i Brandbergen med kommunantikvarie Camilla Eriksson. Vi samlas på biblioteket i Brandbergen innan vi går ut på en vandring för att titta på Brandbergen och uppmärksammar vilka tankar som låg bakom skapandet av Brandbergen runt 1970. 

Vid mycket dåligt väder ställer vi in.

Tid: Tisdag 4 oktober, samling 15.00
Plats: Vi samlas på Biblioteket i Brandbergen
Anmälan: Behövs ingen

Gratis!


Robotturnering

Vilket lag kan snabbast hitta målet och styra roboten dit? 
Tävla i lag om att snabbast hitta ett mål på kartan över Brandbergen och styra roboten dit. Lagen tävlar mot varandra två och två. Det snabbaste laget går vidare till nästa match, och givetvis blir det pris till vinnarna!
Ingen egen robot behövs, vi använder bibliotekets Blue bot robotar. 

Inga förkunskaper krävs.

Tid: Tisdag 4 oktober 14.00. Anmälan öppnar 14.00, första matchen börjar 14.30.
Plats: Biblioteket i Brandbergen
Ålder: Från 6 år
Anmälan: Anmäl två personer per lag, begränsat antal deltagare. Anmälan öppnar 14.00.

 


Konstverkstan flyttar till bibblan i Brandbergen

Kom till biblioteket i Brandbergen och var med och skapa ett stort tryck tillsammans! Med transfertryck fantiserar vi om vårt gemensamma bibliotek – glittrande, neonrosa och guldglänsande framtidsvisioner. Genom klipp och tryck kan du skriva och visa vad du vill – vi gör ett stort konstverk ihop som sen kommer synas på biblioteket.
Med konstpedagog Ylva Trapp.

Tid: Torsdag 6 oktober 14.30-17.00
Plats: Biblioteket i Brandbergen
Ålder: För alla barn
Anmälan: Behövs ingen, drop-in

Gratis!

 

20-årskalas på biblioteket i Brandbergen

Kom på kalaset och fira med oss! Vi firar hela dagen med bland annat fiskdamm och tävlingar. Vi bjuder på lunchkonsert med kompositören, musikern och säregna sångerskan Anna Järvinen tillsammans med pianisten Fredrik Swahn. Både finska och svenska låtar utlovas. Vi får bland annat höra låtar från det hyllade albumet ”Vestigia Terrent” (spåren avskräcker) - ett album där Järvinens svävande, svepande, eteriska och drömskt dröjande röstslingor försöker fånga tidens flykt. Albumet fick lysande kritik när det kom 2020. På kalaset kommer vi också bjuda på tilltugg, bubbel och smått och gott! Fri entré!

Tid: Fredag 7 oktober 12.30
Plats: Biblioteket i Brandbergen
Anmälan: Behövs ingen
Arrangör: Haninge kultur, biblioteket i Brandbergen, Haninge Riksteaterförening och ABF Södertörn i samverkan med samordnaren för finskt förvaltningsområde i Haninge.

Gratis!

 

Varmt välkomna!

Konto

Språk