För pedagoger

Sök bland barn och ungdomsböcker.

För pedagoger

För dig som är lärare, förskollärare, fritidsledare eller dagbarnvårdare vill biblioteket i Haninge vara ett stöd och en resurs! Vi är ett komplement till skolans eget bibliotek.

Vi kan boka in en biblioteksvisning eller ett bokprat om aktuella böcker. 

Du som lärare eller förskolelärare i Haninge kommun har också rätt att få ett så kallat Lärarkort. Detta innebär att du kan låna böcker å skolans vägar i sex veckor. Kontakta något av biblioteken i Haninge för mer information. 

Vad erbjuder biblioteken i Haninge skolan? 

Bokpuffar

Biblioteken i Haninge har Bokbuffspaket att låna ut till barngrupper, Varje paket innehåller femton exemplar av en bilderbok samt metodboken Bokpuffar av Lisa Henriksson. Lånetiden på Bokpuffspaketen är extra lång. 

Vilka Bokpuffspaket finns på biblioteken i Haninge?

Temahyllan

På biblioteken i Haninge har vi temahyllor som riktar sig till förskolebarn. Där har vi samlat böcker inom vissa ämnen, exempelvis Börja skolan och Kroppen. 

Boka en biblioteksvisning

Om du vill komma med din klass och låna böcker på något av biblioteken i Haninge vill vi gärna att du ringer oss i förväg. Då har vi mer tid på oss för att hjälpa just er med det ni behöver.

Gymnasiearbeten

Biblioteken i Haninge är en bra resurs för elever som skriver sina gymnasiearbeten. På biblioteket i Handen kan din klass få en visning av biblioteket och tips om hur man söker information på bästa sätt. Kontakta biblioteket för att boka en tid!

"Vanliga" böcker passar inte alla. Det finns andra sätt att läsa.

Lättlästa böcker har ett enkelt språk, luftig text och bilder. Lättlästa böcker finns för alla åldrar.

Det finns också många olika sorters serier som är lätta att läsa.

Vissa böcker har en skiva med så att det går att läsa och lyssna samtidigt.

Ljudböcker är böcker som du kan lyssna på.

Äppelhyllan

På äppelhyllan finns bland annat:

- Talböcker

- Böcker på teckenspråk

- TAKK - böcker med tecken som är stöd till tal, gjorda för barn som hör men som behöver extra kommunikationsstöd.

- Taktila böcker - böcker med bilder i olika material och färger som gör dem lätta att uppfatta.Taktila böcker är i första hand för barn med synskada.

- På Äppelhyllan finns också böcker och informationsmaterial som ger stöd till dig som vuxen, i ditt arbete eller som förälder.

Talböcker

Talböcker är böcker som du kan lyssna på. Du måste ha en speciell sorts spelare eller program på datorn för att kunna lyssna på en talbok. För att få låna en talbok behöver du ha något handikapp som dyslexi eller rörelsehinder.

Talböcker finns i tre olika varianter. Bok & Daisy, då är det en skiva med i boken, bara talbok eller så kan du ladda ner boken själv. För att ladda ner boken behöver du kontakta något av biblioteken i Haninge för en visning. Läs mer om talböcker.

Konto

Språk