Sök bland barn och ungdomsböcker hos biblioteken i Haninge.

För pedagoger För pedagoger

För dig som är lärare, förskollärare, fritidsledare eller dagbarnvårdare vill biblioteket i Haninge vara ett stöd och en resurs i frågor som rör läsning, läslust och berättelser i alla dess former. Vi är ett komplement till skolans eget bibliotek.

Klassvisningar och bokpresentationer

Kontakta något av biblioteken i Haninge om du vill ha biblioteksvisning eller bokprat om aktuella böcker. Välkommen med din klass!

Lånekort/lärarkort

Lärare i Haninge kommun har rätt att få ett speciellt lånekort som innebär att man får längre lånetid, sex veckor. Detta gäller även förskolor. Kontakta något av biblioteken i Haninge för mer information.

Förskolan

Bokpuffar

Bokpuffar är ett spännande sätt att arbeta med bilderböcker som innebär att man fördjupar sig i en bok under en längre tid.

Biblioteken i Haninge har Bokpuffspaket att låna ut till barngrupper. Varje paket innehåller femton exemplar av en bilderbok samt metodboken Bokpuffar av Lisa Henriksson. Lånetiden på Bokpuffspaketen är extra lång.

Temahyllan

På biblioteken i Haninge har vi temahyllor soom riktar sig till förskolebarn. Där har vi samlat böcker inom vissa ämnen, exempelvis Börja skolan och Kroppen. Kontakta något av biblioteken i Haninge om du vill ha hjälp med något särskilt tema.

Grundskolan

Att komma till biblioteket

Om du vill komma med din klass och låna böcker på något av biblioteken i Haninge vill vi gärna att du ringer oss i förväg. Då har vi mer tid på oss för att hjälpa just er med det ni behöver.
Välkommen!

Gymnasiet

Gymnasiearbeten

Biblioteken i Haninge är en bra resurs för elever som skriver sina gymnasiearbeten. På biblioteket i Handen kan din klass få en visning av biblioteket och tips om hur man söker information på bästa sätt.

Kontakta biblioteket i Handen för att boka en tid!

Biblioteket i Handen

Biblioteket i Handen

Öppettider


Biblioteket i Jordbro

Biblioteket i Jordbro

Öppettider

Biblioteket i Västerhaninge

Biblioteket i Västerhaninge

Öppettider

Biblioteket i Brandbergen

Öppettider

Ornö bibliotek

Ornö bibliotek