Sök e-medier
Låna e-böcker till dator

Att låna e-bok till en dator

Låna e-bok till dator1. Registrera ett Adobe-konto på http://www.adobe.com/se/.

2. Gå in på Adobes sida och ladda ner Adobe Digital Editions. Auktorisera din dator med det konto du skapade i steg 1.

3. Logga in på biblioteken i Haninges webbsida (ditt lånekortsnummer och pin-kod) uppe till höger.

4. I sökrutan på denna sida söker du enbart efter e-böcker. Du kan söka efter författare eller titel och enbart få träffar på e-böcker.

5. Klicka på Sök.

6. Välj bok genom att klicka på bokens titel (titellänken) i träfflistan.

7. Nu står det Du kan hämta boken i följande format: Läs strömmande eller Ladda ner. Om du vill läsa boken direkt på Internet (och då behöver du hela tiden ha internet igång) väljer du Läs strömmande. Om du hellre vill läsa boken utan att behöva vara uppkopplad till Internet väljer du Ladda ner.

8. Klicka på det du önskar och valet aktiveras. Texten ändras till Öppna e-media.

9. Det laddas ner en liten fil och beroende på vilken webbläsare du använder ser det olika ut. Öppna filen och du kan nu läsa e-boken.

10. Nu kan du se dina e-boks lån under Mina lån uppe till höger (du kan behöva logga in först). Härifrån kan du också hämta hem e-boken.

Biblioteket i Handen

Öppettider biblioteket i Handen - hela året