Sök e-medier
Låna e-böcker till läsplatta

Att låna till läsplatta

Låna e-böcker till läsplatta1. Registrera ett adobe-konto på http://www.adobe.com/se/.

2. Gå in på Adobes sida och ladda ner Adobe Digital Editions till din surfplatta.

3. Koppla din läsplatta till datorn med den USB-kabel som du fick med läsplattan. Följ eventuella instruktioner på läsplattan. Auktorisera din platta med det konto du skapade i steg 1.

4. Logga in på biblioteken i Haninges webbsida (ditt lånekortsnummer och pin-kod) uppe till höger.

5. I sökrutan på denna sidan söker du enbart efter e-böcker. Du kan söka efter författare eller titel eller till exempel deckare och enbart få träffar på e-böcker.

6. Klicka på Sök.

7. Välj bok genom att klicka på bokens titel (titellänken) i träfflistan.

8. Nu står det Du kan hämta boken i följande format: Läs strömmande eller Ladda ner. Om du vill läsa boken direkt på Internet (och då behöver du hela tiden ha internet igång) väljer du Läs strömmande. Om du hellre vill läsa boken utan att vara uppkopplad till Internet väljer du Ladda ner.

9. Klicka på det du önskar och valet aktiveras. Texten ändras till Öppna e-media.

9. Du kan se dina e-boks lån under Mina lån uppe till höger (du kan behöva logga in först). Härifrån kan du också hämta hem e-boken.

10. Öppna Adobe Digital Editions. Under "Bookshelves - all items" ska nu din e-bok synas. Flytta boken till läsplattan genom att klicka på boken di vill flytta, håll musknappen nedtrykt och dra boken från "Bookshelves -all items" till "Bookshelves - din läsplattas namn".

11. Nu kan du hitta e-boken på din läsplatta.

Biblioteket i Handen

Öppettider biblioteket i Handen - hela året