Sök bland böcker, filmer, tidskrifter med mera på biblioteken i Haninge.

Boken i Handen - biblioteket i Handens podd

Podden Boken i HandenBiblioteket i Handen har en poddradio som heter Boken i Handen. Personal och gäster diskuterar böcker som finns att låna i bibliotekets läsecirkelpåsar. Nya avsnitt publiceras ungefär en gång i månaden och är 30-45 minuter långa.

Läs mer om Läsecirkelpåsarna på biblioteket i Handen.

Du kan lyssna både strömmande eller ladda ner avsnittet.

Boken i Handen på Soundcloud.

Boken i Handen på iTunes.

 

Vi som jobbar med podden Boken i HandenVi som jobbar med podden är (från vänster på bilden): 

E-post: Angela Jaconelli Lind

E-post: Berit Viklund

E-post: Mirza Zjajo

E-post: Robert Karlsson

Vår jingel är producerad av Mattias Åström och loggan av Berit Viklund.

Boken i Handens avsnitt:

Om K av Katarina Frostenson

Det har stormat kring Svenska akademien och dess ledamot Katarina Frostenson i samband med metoo. Katarina Frostenson är poet och valdes in i akademien 1992. Hon gick ur 21019 som en följd av turbulensen. Vi diskuterar hennes bok K. Är den ett försvarstal, en roman eller en essä kanske?

Om Nya Norrland med Mats Jonsson

Lena M och Mirza på Biblioteket i Handen träffade serietecknaren Mats Jonsson och för ett samtal om hans storsäljande serieroman "Nya Norrland".

Om Göra sig kvitt Eddy Bellegueule

Berit, Mirza och Robert på Biblioteket i Handen diskuterar Edouard Louis debut, Göra sig kvitt Eddy Bellegueule. De samtalar om klassamhället, identitet på den franska landsbygden och musik på 90-talet.

Om I slutet av regnbågen av Bitte Andersson

Vi har träffat serietecknaren, filmregissören och före detta bokhandlaren Bitte Andersson som har skrivit serieromanen "I slutet av regnbågen". Boken handlar om 76- åriga Marja som motvilligt flyttar in på ett seniorboende för HBTQ-personer. Det blev ett samtal om konstnärligt skapande, queert garderobsliv och det svåra men roliga i att driva en bokhandel.

Om Sara Lövestam och hennes deckarserie

Vi träffar författaren Sara Lövestam och pratar om hennes deckarserie om den papperslöse detektiven Kouplan och hur det är att skriva lättläst.

 

Om poesi

Angela och Mirza samtalar med föreläsaren, aktivisten och spoken word-poeten Yolanda Aurora Bohm Ramirez om poesi i allmänhet och hens poesisamling "Ikon" i synnerhet.

Om Mödrarnas söndag

Om Mödrarnas sång med Angela, Berit, Mirza och Robert

"Mödrarnas söndag" är den brittiske författaren Graham Swifts tionde roman som blev rejält hyllad när den kom ut i hemlandet 2016. I detta avsnitt av Boken i Handen träder vi som jobbar med podden fram och delar med oss av våra tankar om boken.

Om Lättläst

Om Lättläst med journalisten Moa Candil

Boken i Handen samtalar med journalisten Moa Candil från den lättlästa tidningen 8 sidor.

Om Kommer du att tycka om mig nu?

Om Kommer du att tycka om mig nu? av Lina Axelsson Kihlblom med författaren

Mirza och Robert diskuterar självbiografin Kommer du att tycka om mig nu? tillsammans med författaren Lina Axelsson Kihlblom. När avsnittet spelades in var Lina grundskolechef i Haninge kommun. Diskussionen berör skolpolitik, dyslexi, transpersoners livssituation, hur det är att vara svensk och bo utomlands och inte minst Linas krokiga och mycket spännande väg runt jorden och tillbaka till Sverige.

Om Hertha

Om Hertha av Fredrika Bremer med Anna Carlén från Jordbro bibliotek och Årsta slott

Bibliotekarien Anna Carlén berättar om den svenska feminstiska ikonen Fredrika Bremer och vi diskuterar boken "Herta - eller en själs historia". 

Om Maken

Om Maken av Gun-Britt Sundström med Sanna från Haninges tjejjour

Berit och Robert från Biblioteket i Handen diskuterar Maken av Gun-Britt Sundström tillsammans med Sanna från Haninges tjejjour. Vi pratar bland annat om jämställdhet i förhållanden, hur synen på relationer har förändrats över tid och om vilken härlig inställning Martina, huvudkaraktären i boken, har till att skaffa bostad. Varning för att boken kan komma att radikalisera synen på dig och din partners samvaro!

Om Kaninhålet

Om Kaninhålet av Berit Viklund med författaren

Vi diskuterar Berit Viklunds debut, serieromanen Kaninhålet, tillsammans med författaren!

Om Den allvarsamma leken

Om den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg med Nils från Söderbergsällskapet

Nils Sjöstrand, ordförande i Söderbergsällskapet, berättar om författaren Hjalmar Söderbergs liv och vi diskuterar boken "Den allvarsamma leken".  

Konto

Språk

Biblioteket i Brandbergen

Biblioteket i Brandbergen

Öppettider

Biblioteket i Handen

Biblioteket i Handen

Öppettider

Biblioteket i Jordbro

Biblioteket i Jordbro

Öppettider

Biblioteket i Västerhaninge

Biblioteket i Västerhaninge

Öppettider

Ornö bibliotek

Ornö bibliotek