Talböcker

Talböcker är inlästa böcker som får lånas av personer med läsnedsättning. Det kan vara en synskada, dyslexi eller sjukdom.

Daisy-böckerSom talbokslåntagare har du rätt att låna talböcker på alla bibliotek i Haninge, antingen genom att själv besöka ditt närmaste bibliotek eller genom att få talböcker hemskickade med posten kostndsfritt.

Talböcker kan läsas på många sätt. Du kan använda en speciell talboksspelare, en mp3-spelare, en dator elle en mobiltelefon.

Ladda ner själv

Du kan själva ladda ner talböcker från Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) med tjänsten "Egen nedladdning". För att kunna använda tjänsten måste du först registrera dig på ditt bibliotek.

Läs mer om egen nedladdning

Anpassad spelare

Daisy-spelareDu kan låna talboksspelare på biblioteken i Haninge. Om du har en synskada kan du vända dig till din syncentral för att få en spelare som hjälpmedel.

Bok & DAISY

Bok & DAISY kan lånas av dig som har någon form av läsnedsättning. Bok & DAISY är en vanlig tryckt bok med en talbok i. Dessa böcker kan användas av dig som vill läsa en bok och samtidigt lyssna på den inlästa texten. Bok & DAISY finns som lästräning och är då inläst med olika hastigheter.

Till bok & DASIY används en talboksspelare eller en mp3-spelare.

Foton: Petter Stjernstedt

Kontakt

Helena Andersson
08 - 606 80 05
E-post

Mattias Åström
08 - 606 80 63
E-post

Talboksinformationen
08 - 606 85 70
E-post
Torsdag 10.00-12.30

Konto

Språk Språk

Biblioteket i Handen

Biblioteket i Handen

Öppettider


Biblioteket i Jordbro

Biblioteket i Jordbro

Öppettider

Biblioteket i Västerhaninge

Biblioteket i Västerhaninge

Öppettider

Biblioteket i Brandbergen

Öppettider

Ornö bibliotek

Ornö bibliotek