Under 18?

Sök bland böcker, filmer, tidskrifter med mera.

Under 18?

Hur gör man för att låna?

För att låna måste du ha ett lånekort hos oss. Det kan du få när du fyllt sex år. Är du under 18 år måste en vuxen i familjen, din målsman, skriva under en blankett för att du ska få ett lånekort.

Hämta blanketten. (PDF-fil)

Första kortet är gratis. Behöver du ett nytt kort kostar det tio kronor. Kommer ditt kort bort är det viktigt att du meddelar oss. Då spärrar vi kortet så att ingen annan kan låna på det. Du kan använda ditt lånekort på biblioteken i Handen, Brandbergen, Jordbro och Västerhaninge. Du lånar själv i våra utlåningsautomter.

Kostar det något att låna?

Det är gratis att låna, men om det du lånar kommer bort måste din målsman betala för det.

Läs mer om avgifter.

Vad får jag låna?

Du får låna nästan allting. För att få låna barnfilm måste du vara minst 13 år. Du måste också ha fått ett tillstånd av en vuxen hemma. Blankett för detta finns att hämta på alla biblioteken i Haninge. För andra filmen måste du vara minst 18 år för att få låna dem.

Hur länge får jag låna?

Det mesta får du låna i fyra veckor. Om någon står i kö till det du lånar är lånetiden två veckor. Tidskrifter får du låna i en vecka.

Kan jag låna om?

Du får låna om två gånger om ingen står i kö. Du kan komma till biblioteket eller ringa för att låna om.
Du kan också låna om själv har på webbplatsen genom att logga in och klicka på mina lån.

Vad gör jag om det jag vill låna inte finns inne på biblioteket?

Du kan beställa både sådant som är utlånat och sådant som finns inne på något av Biblioteken i Haninge. Du får ett brev, mejl eller sms när det är dags att hämta det du beställt.

Om du tycker att något saknas kan du kontakta något av Biblioteken i Haninge och göra ett så kallat inköpsförslag.

Konto

Språk